Announcement

Collapse
No announcement yet.

running like crap

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • running like crap

    changed so far
    spark plugs
    cables
    disty
    fuel filter
    air filter
    keeps running like crap
    from here i am lost? whats next?

  • #2
    wow this place is dead

    update replaced air flow sensor in filter
    tps sensor
    inyectors

    and issue remains

    whats next?

    could iac cause this?

    Comment


    • #3
      wow this place is dead

      update

      replaced air flow sensor in filter
      tps sensor
      inyectors

      and issue remains

      whats next?

      could iac cause this?

      Comment


      • #4
        We gonna need a little more information about how it's running. "Running like crap" isn't gonna help anybody diagnose your car. Either post a video or describe what's going on
        1997 SILVER GTS: HYDROLOCKED ENGINE AS OF FRIDAY, MAY 16th 2003
        1994 ROLLED PAINT JOB WHITE GT: WORK IN PROGRESS, DRIVABILITY AND ELECTRICAL GREMLINS ARE OUTTA CONTROL, TRYING MY MUTHA EFFIN PATIENCE...LOL
        2002 DODGE RAM, 4.7: DROPPED VALVE SEAT, BUT THE ENGINE ISNT BLOWN, SO IM SAVING FOR A COUPLE HEADS AND AN ENGINE KIT

        Comment


        • #5
          its like sputtering/mising
          on video strangely you cannot hear it
          over 3500 seems better but idle and till 3500 its sputtering

          Comment


          • #6
            here we go but on video it sound not to bad in real its more bad
            https://streamable.com/jl23jt

            Comment


            • #7
              Did you check for any vacuum leaks? Dry or corroded vacuum hoses? Vac leaks are always a problem on these KL engines.
              how about the cap and rotor on distributor when you did plugs and wires?
              Verify fuel pressure?
              Also, when did this start? Out of the blue or after some other repairs?
              1997 SILVER GTS: HYDROLOCKED ENGINE AS OF FRIDAY, MAY 16th 2003
              1994 ROLLED PAINT JOB WHITE GT: WORK IN PROGRESS, DRIVABILITY AND ELECTRICAL GREMLINS ARE OUTTA CONTROL, TRYING MY MUTHA EFFIN PATIENCE...LOL
              2002 DODGE RAM, 4.7: DROPPED VALVE SEAT, BUT THE ENGINE ISNT BLOWN, SO IM SAVING FOR A COUPLE HEADS AND AN ENGINE KIT

              Comment


              • #8
                Did you check for any vacuum leaks? Dry or corroded vacuum hoses? Vac leaks are always a problem on these KL engines.
                how about the cap and rotor on distributor when you did plugs and wires?
                Verify fuel pressure?
                Also, when did this start? Out of the blue or after some other repairs?
                1997 SILVER GTS: HYDROLOCKED ENGINE AS OF FRIDAY, MAY 16th 2003
                1994 ROLLED PAINT JOB WHITE GT: WORK IN PROGRESS, DRIVABILITY AND ELECTRICAL GREMLINS ARE OUTTA CONTROL, TRYING MY MUTHA EFFIN PATIENCE...LOL
                2002 DODGE RAM, 4.7: DROPPED VALVE SEAT, BUT THE ENGINE ISNT BLOWN, SO IM SAVING FOR A COUPLE HEADS AND AN ENGINE KIT

                Comment


                • #9
                  started last month out of the blue
                  first sometimes, now its all the time

                  replaced so far:

                  new spark plugs
                  new cables
                  new disty
                  new fuel filter
                  new air filter
                  other air flow sensor
                  other tps sensor
                  other inyectors

                  could vac leak cause this?
                  you mean the small vac tubes behind yes? i changed 10 years ago all tubes
                  and i checked them now. they are all connected and in good condition

                  fuel pressure not checked
                  how i do this?
                  also why is there a fuelpump, only because the tank is lower?
                  can i just make for test a reservar without fuelpump up from engine lets say 1 meter above engine and see if it runs ok?
                  or does it need the pressure anyway even if it would be up?
                  Last edited by how-high; May 1, 2023, 01:00 PM.

                  Comment


                  • #10
                    nobody no input?

                    ok i have prepared another fuelpump just for hooking up from a bottle for testing
                    but if i connect it to the fuelfilter its only connecting to 1 fuel rails? why other fuel rails not going true filter?

                    Comment


                    • #11
                      ok connected the other fuelpump directly run from a bottle and runned the same
                      so what else can it be?

                      Comment


                      • #12
                        for testing i disconnected the crankshaft sensor
                        and it runs exactly the same
                        does this means its the sensor you think?

                        Comment


                        • #13
                          ok my car is 93 i had some sensor of 95 and the plug is different
                          so i cut them and solder them together
                          but same problem

                          i did notice the ref counter is bouncing around?
                          so this is on same refs but you see its bouncing around?
                          https://streamable.com/5tst7v

                          Comment


                          • #14
                            Get a fuel pressure gauge and vacuum gauge and check them both. T the fuel pressure regulator in on the rubber hose. If no/low vacuum may be leak or plugged exhaust/cats. If low fuel pressure, bad pump, fuel pressure regulator, or fuel plugged fuel filter. I agree with the advice above, on a car this age the rubber parts are always suspect, particularly if original and pushing 30yo.

                            Comment


                            • #15
                              hi
                              i feel vacuum if i put my finger on it
                              i have new fuel filter i tried other fuel pump i changed regulator
                              all tubes have been replace 10 years ago and look fine


                              everytime it didnt throw any codes
                              however now i got a 34 error code
                              could this cause it?
                              34 Idle air control (IAC) solenoid

                              Comment

                              Working...
                              X