Advertise with ProbeTalk - click here to find out how!



Advertise with ProbeTalk - click here to find out how!
Advertise with ProbeTalk - click here to find out how!

ProbeTalk.com Forums

Go Back   ProbeTalk.com Forums > Tech Section > 2nd Gen (93-97) I4 2.0L

2nd Gen (93-97) I4 2.0L Discussion of Maint Issues for I4

Reply
 
Thread Tools
Old July 24th, 2001, 12:37 PM   #1
Bernard96SE
Guest
 
Join Date: Aug 2000
Location: The right coast
Posts: 1,094
Today, my car was acting weird. Revving wasn't smooth, and when floored it wouldn't go past 3800 RPM's, I had to back off the throttle to get it past that point. It also made very little power when floored, but ran fine at about 3/4 throttle. While traveling down the highway between 70 and 75 mph, there was a near regular lurch, very slight, but definately noticable. Also, moving the gas pedal had little effect, until it hit about half throttle, then it kicked like I just hit the nitrous button, except I have no nitrous. The car was making fine power, but it wasn't smooth at all, and the biggest irregularities seemed to happen in the 3000 RPM range. Though I could be wrong, this was happening on the highway.

The weird thing is about halfway home (about 75 miles of this problem going on), it just disappeared. Gone, car is running smoother than butter.

I have just recently (last weekend) replaced the wires, plugs, rotor and distributor because it was having this problem after it had sat for about a month in the body shop. Only it was a lot worse before I fixed it, like wouldn't rev at all. It just baffling me how this crept back up again, and then just disappeared.

Any ideas?
Bernard96SE is offline   Reply With Quote
Old July 24th, 2001, 01:04 PM   #2
96ProbeSeC
PT Regular
 
Join Date: Jul 2001
Location: Ashburn, VA
Age: 36
Posts: 569
My car has been doing the same thing recently. 90% of the time it will run perfect, but sometimes it will just like bog down. There will be very little throttle response until you either floor it or untili t works its way up to just past 3000 then BAMM it hits like a rocket. Any probable causes and / or solutions? Also i have noticed this happens more often when i have the AC on...??!!
__________________
~ 2003 Vibrant Blue SE-R Spec V~ With stuff
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

--> former 96 SE and 89 GL owner
96ProbeSeC is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 12:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.

ProbeTalk.com is not affiliated in any way with the Ford Motor Company, the Mazda Motor Corporation, or any subsidiaries of either company.
All views and opinions expressed on this message board are those of the author and not the owners of ProbeTalk.com.